Hovedmenu

Amager Fælled, Trist historie

Jeg har været meget frustreret over den tynde debat der har været om byggeriet på Amager Fælled i København. Populismen har mange ansigter. Det massive byggeri i København er ikke alle steder godt og nogle steder ”moderne slum”, hvorfor er der overhovedet ingen debat om det. I stedet står folk på Amager Fælled og påstår at et gammel område som har brugt til opfyld er et meget værdifuldt område ??

Lad os få en detbat om alt det nye der bliver bygget. Hvorfor bygges der nu kun rækkehuse selv om det betyder tæt og kedeligt byggeri. Hvorfor ikke også nogle højhuse så der kan komme lys og loft.

Her et læserbrev som jeg har haft i flere aviser i efteråret 2017

Amager Fælled, Trist historie

Vi nærmer os kommunevalget og det såkaldt ”Grønne flertal”, benytter debatten om byggeri på Amager Fælled til at række ud efter Socialdemokratiets overborgmesterpost.

Hvor trist at en misforstået miljøsag skal blive hovedemnet omkring Københavns byudvikling i valgkampen.

Der er mange gode grund til at værne om miljøet og den spidssnudede frø på Amager Fælled, men hvor er de gæve miljøkæmpere i resten af byen, hvor der på Amager Strand, i Valby på den gamle FL. Smith Maskinfabrikgrund, i Sydhavnen ved HC. Ørstedsværket, på Islands Brygge og i Nordhavnen, bliver bygget boliger i et omfang, som ikke er set siden Københavns sprang ud over voldene i slutningen af 18 hundrede tallet.

Har nogen overhovedet bevæget sig rundt i disse massive byggeområder, hvor der i stort omfang bliver bygget billigt, dårligt og tæt.

Der bliver bygget med en så grov udnyttelse af grundene at de nederste lejligheder ligger i fuldstændig mørke. Der bliver bygget tæt op af stærkt trafikerede veje. De stakkels beboere i deres dagligstuer får en dejlig udsigt til hjulkapsler på den tunge trafik der kører forbi.

Der bliver ofte bygget i en kvalitet som er under al kritik. Lokalpressen flyder over med rædselshistorier om folk der flytter ind i byggerier, der hverken er halvt eller helt færdige. Arkitekturen på byggeriet (bortset fra enkelte undtagelser) er renset for arkitektur og er rent totalentreprenør-billig-byggeri til tårnhøje priser.

Betegnelsen ”Nyt slum” ligger lige for.

Hvor er de gode principper fra byggeriet i tredverne (dansk arkitekturs guldalder).  Principper som lys, sol og luft. Principper som en god og solid byggeteknik, og en arkitektur man kan være bekendt.

Debatten burde dreje sig om at Københavns Kommune i byplanlægningen og i byggetilladelser, burde fokusere på at hæve kvaliteten af hvad der bliver bygget, og ikke om en misforstået miljøsag på Amager.

Hvorfor er Amager Fælled så værdifuldt at der ikke kan bygges der, medens der overhovedet ikke er noget focus på alt det andet der bliver bygget, som i omfang har mange gange større indflydelse på titusindvis af menneskers dagligdag, og som har konsekvenser mange år frem i tiden.

Skal det være tv-kokken Nikolaj Kirk, der har gået en tur på Amager Fælled og fundet en sjælden urt, og publiceret dette i medierne , der skal sætte debatniveauet for hvordan København  skal udvikles??

Er der overhovedet ingen professionelle arkitekter, byplanlæggere, trafikplanlæggere og andre med solid faglig viden, der kan komme med faglige og kritiske vinkler på dette. Er det kun letkøbte følelser der skal styre hvordan vores by skal udvikles.

Adresse

Tom Kristensens Vej 24 4th
2300 København S

Kontakt

Telefon +45 42 24 09 34
fs@frankslemming.dk

Opgaver

Har du opgaver der skal løses.
Kontakt mig her.